lauantai 22. joulukuuta 2012

22. luukku: Susikoira Roi Japanissa

Tänään töissä limppariosastoa järjestellessäni mieleeni tuli jälleen tarina Susikoira Roin reissuilta.

Erään kerran hyvin kauan sitten Lähi-Idän alueella vieraillessaan Susikoira Roi sattui paikalle eräisiin häihin, joissa viini virtasi ja soitto soi. Isäntäväki huomasi kauhukseen jossain vaiheessa, että oli käymässä nolo homma ja juomat olivat loppumassa. Onneksi vieraana oli myös eräs partasuinen nuorimies naapurikaupungista, joka käden käänteessä muutti kellarivarastossa olleiden vesiastioiden sisällön viiniksi. Tätä ihmettä äimisteltiin ja jutut lähtivät leviämään ympäri maailmaa, taidettiinpa siitä kirjoittaa johonkin kirjaankin.

Vierestä toimitusta seurannut Susikoira Roi halusi ehdottomasti oppia tämän taidon, jolla juoman voi muuttaa toiseksi. Roi lyöttäytyi muutamaksi viikoksi tätä ihmeentekijää seuranneeseen kahdentoista miehen porukkaan, kunnes oli oppinut juomien muuttamisen taidon.

Nyt tuulet olivat kuljettaneet Susikoira Roin Japaniin. Hiukan härskinä ja jossain määrin häiriintyneenä kaverina Roi suuntasi Nousevaan auringon maahan lähinnä paikallisten naisten takia. Eivät naiset ihmisinä kiinnostaneet, vaan Susikoira Roi oli erityisesti mieltynyt näiden takamuksiin. Hän tykkäsi katsella, haistella ja joskus jopa kosketella niitä. Japanissahan kaikki outoudet ovat normaaleja eikä mitään perversioita tarvitse hävetä, joten Susikoira Roi sai toimia ja toteuttaa itseään varsin avoimesti.

Erään kerran Susikoira Roi oli kutsuttu naapurin lapsen kymmenvuotispäiville. Tarjolla oli wagasheja ja mocheja, mukissa tietysti limpparia kunnon lastenkutsujen tyyliin. Susikoira Roi söi kohteliaasti kolajuomaa siemaillen, mutta varsinainen syy synttäreille osallistumiselle oli tietysti naapurin rouvan hyvin muodostunut peppu. Sitä katsellessa aikakin tuntui pysähtyvän. Susikoira Roin ajatukset harhailivat lapsuuden syntymäpäiviin, jolloin oli tapana tehdä eri limppareista sekoituksia ja maistella näitä erikoisia koktaileja. Hän halusi opettaa tavan myös japanilaisille ystävilleen. Hän kysyi, mahtoiko tarjolla olla muutakin kuin Pepsiä. Ei kuulemma ollut. Hetken aikaa Roi harmitteli tilannetta, mutta muisti sitten kauan aikaa sitten oppimansa taidon, jolla juoma kuin juoma muutetaan toiseksi.

Susikoira Roi otti pullollisen Pepsiä, sulki silmänsä ja muutti pullon sisällön appelsiinilimonadiksi. Synttärivieraat olivat hämmästyneitä, mutta halusivat tietysti maistaa tätä erikoista juomaa. Limpparisekoitukset nostivat kestit aivan uudelle tasolle. Kaiken kruunuksi päivänsankarin äiti antoi Roille pitkän halauksen, ja koirasankarimme puristi tätä hellästi takapuolesta ikäänkuin salaa. Kotiin kävellessään Roi myhäili itsekseen: "Harva Pepsin jaffaroi niin kuin japsin peffa -Roi."

1 kommentti:

  1. Kerrassaan erinomainen :). Arvostukseni Roita ja Roi-vitsejä kohtaan nousee jatkuvasti.

    VastaaPoista