sunnuntai 23. joulukuuta 2012

23. luukku

Rakas päiväkirja

Kerroin taannoin hyvälle ystävälleni sekä kaimalleni Joonakselle harrastavani aktiivisesti rekisteripeliä. "Siinä touhussa on kyllä aikamoinen pula-ajan meininki", totesi Joonas. Myöhemmin kerroin niinikään hyvälle ystävälleni Anssille keksiväni lämpimikseni Susikoira Roi -vitsejä. "Rekisteripeli ja Susikoira Roi -vitsit", kiteytti Anssi. Totta lienee, että mediaseksikkäämpiä harrastuksia ovat mm. jalkapallo ja kitaransoitto, mutta kyky viihdyttää itseään näillä sangen älyvapailla ajanvietteillä kertoo ihmisestä mielestäni enemmän kuin CV-harrastukset "urheilu ja musiikki."

Olin palaamassa tänään kuuden jälkeen viimeistä kertaa tänä vuonna töistä kotiin vieno, lauritähkämäinen hymy suupielessäni. Fiilistelin kotona odottavaa päivällistä, rauhallista ja tunnelmallista joululomaa, talvisen kaunista Jyväskylää. Pysähdyin punaisiin valoihin viimeisessä risteyksessä ennen kotitielle kääntymistä. Katseeni osui refleksinomaisesti edellä ajavan Mersun rekisterikilpeen: ROI-987. Naurahdin, ja samalla hetkellä valot vaihtuivat vihreäksi.

Silloin tajusin, että oikeastaan koko minuuteni, kaikki se mitä olen, kulminoitui tuohon rekisterikilpeen. Rekisterikilpien bongailu, Susikoira Roi -vitsit, syntymävuoteni, mieltymys omaa autoani tyylikkäämpiin menopeleihin. Kuvahan se oli saatava. Nauroin ääneen koko ajan, kun ajoin yli kilometrin väärään suuntaan kuuttakymppiä aivan liian lähellä edellä ajavaa autoa lama-ajan kännykkäkamerallani kuvia räpsien. Lopputuloksena on tämä Seiskan juorusivujen julkkisbongauskuvan tasoinen otos, josta välittyy lähinnä hyvä yritys.


Kuvasta juohtui mieleen yksi aikaa sitten keksimäni vitsi, joka liittyi Susikoira Roin sota-ajan kokemuksiin, mutta joka googlettamalla paljastuikin jo keksityksi: harva Mersun kolaroi niin kuin korsun mela Roi.

Hyvää aatonaattoa <3

1 kommentti:

  1. Tää on selkeästi ollut tärkeä hetki. Todella hienoa, että tunnistit noin konkreettisesti hetken merkityksen ja sait tallennettua tunteen kuvaan. Fiilistelen täällä täysillä mukana.

    VastaaPoista