keskiviikko 27. elokuuta 2014

Pubivisavoitto!

Hesarissa oli viime viikolla juttua Käpygrillin visasta. Artikkelin innoittamina päätettiin lähteä maanantaina korkkaamaan tämän syksyn visakausi. Keväällä olikin visakäyntien suhteen aika hiljaista, sillä loppiaisena pidetyn Kaislan finaalin jälkeiset bakkanaalit imivät ukoista mehut pitkäksi aikaa.

Paikalle saapui ns. perusjätkiä: Anssi, Olli ja Joonas. Käpygrillillä oli aito meininki ja runsaasti hyväntuulista, juopunutta eläkeläisporukkaa. Nuorta sakkia oli merkittävän vähän verrattuna nyt vaikkapa Kaislaan eikä meidänlaisiamme medianäkyvyyden perusteella paikalle suunnanneita onnenonkijoita näkynyt.

Visassa oli hauska konsepti: 5 kysymystä, röökitauko, 5 kysymystä, röökitauko, 5 kysymystä ja lappujen tarkastus. Koko paketti vietiin läpi noin tunnissa. Kysymysten aihealue oli laaja ja vaikeustaso tuntui kerrankin sopivalta. Aika moneen kohtaan vastaus haettiin apteekin hyllyltä ilman reseptiä ja vain muutamaa vastausta jouduttiin taikinoimaan pidempään.

Kun viimeiseen viiteen kysymykseen ei tarvinnut neuvotella vastauksista, aloimme lapun palautuksen jälkeen miettiä, että olisipa kiusallista voittaa. Tulla nyt jostain muualta kantajuoppojen kansoittamaan visaan ja viedä palkinnot. Toisaalta kysymykset olivat niin helppoja, että pakkohan muidenkin oli ne tietää.

Visaisäntä kävi kyselemässä tasapelin ratkaisevia jokerikysymyksiä parilta muulta tiimiltä ja ajattelimme, että voitto lipui sittenkin käsistä. Ukko kuitenkin kuiskasi ohimennessään meille, että "tännehän on tullut pitkästä aikaa oikein tietoviisaita!"

Jännittyneinä odoteltiin tuloksia ja toden totta jokereilla oltiin ratkottu kakkossijan kohtalo. Pussin Tiristäjät, jonka nimen visaisäntä sananmuunnosten ystävänä ja ilmiselvänä Meidän Miehenä julisti käännettynä, sai 13 pistettä ja otti kauan jahdatun ensimmäisen visavoittonsa!

1 kommentti: