maanantai 13. lokakuuta 2014

PuTi vs. Otso

Viime sunnuntaina pelattiin frisbeegolfkauden pääkilpailu, kahden veljesseuran välinen battle, taistojen taisto: frisbeegolfmestaruusturnaus PuTin ja Otson välillä. Idea kisaan heitettiin aikanaan jossain määrin kosteissa ja hämärissä olosuhteissa, millaisissa heitettiin itse kisakin. Aina energinen puuhamies, PuTin (ja hämmentävästi myös Otson emäseura EUC:n) puheenjohtaja Ykä teki aloitteen kamppailun järjestämisestä ja PuTi otti tottuneesti järjestelyvastuun.

Tiesitkö, että Otso ja PuTi pelasivat vastakkain ultimaten mixed-SM-turnauksen finaalissa keväällä 2014? Tuolloin PuTi voitti hopeaa ja Otso voitti kultaa, mikä on vähintään kohtuullista - onhan Otso sentään oikea ultimatejoukkue.

Otsolaisista tiedettiin sen verran, että ultimatekiekkoa ne ainakin osaavat heittää ja putilaisista taasen se, että laji kuin laji onnistuu. Lähtökohdiltaan kamppailu tulisi olemaan tasaväkinen. PuTin timantinkovassa joukkueessa heittivät Ykä, Joona, Mikko, Tuukka ja Joonas. Otson teräksisen viisikon muodostivat Jarno, Lassi, Erkka, Tomi ja Ismo. 


Tiesitkö, että PuTin koko viisikko on kotoisin Pohjois-Savosta? Otson viisikosta kaikki eivät nimittäin ole. Lasketaanko se heille heikkoudeksi, mene ja tiedä.

Joukkuekoon vahvistuttua viisihenkiseksi peliformaatteja ja pisteenlaskusysteemiä hiottiin pitkään. Auki kirjoitettuna sekä kerran pelattuna se näyttää edelleen sekavalta, mutta järjestävää osapuolta on syytä kehaista sen verran, että formaatti oli paitsi moni-, myös tasapuolinen. Jännitys haluttiin säilyttää loppuun asti ja niinpä viimeisestä neljänneksestä jaettiin reilusti pisteitä. 

Siinä on viski jäillä

Tali


Kilpailu avattiin poutaisessa Talissa puolenpäivän aikaan. Koko PuTin joukkue oli paikalla aamukasteen raikkaana hiomassa puttia ja viilaamassa heittokäden kynsiä, kun taas Otson edari valui paikalle kuka mistäkin, kohmeloisen oloisena, takeaway-kahvi tai pelkkä Burana-aamiainen kädessä. Nostettiin yhdessä alkumaljat, käytiin läpi formaatti ja arvottiin päivän ensimmäiset parit. Ilmassa oli eittämättä suuren urheilujuhlan tuntua.



Parigolf, best shot (9 väylää, 18 pistettä)


Ykä-Tuukka lähti haastamaan Ismo-Erkkaa Talin etuysillä. Kamppailu oli tasaväkinen ja lopulta kumpikin pari tienasi tasatuloksesta joukkueelleen kolme pistettä. Siinä olivatkin ainoat pisteet PuTille tältä osuudelta. Mikko-Joonas johti omaa peliään Jarno-Tomia vastaan alkuväylät, mutta tussaroi pitkänä pelatut vitosen ja kutosen hiipuen kahden heiton takamatkalle. Jarno-Tomi vei voiton tuloksella -5, jolla kuitattiin myös parhaan tuloksen ekstrapisteet eli yhteensä 9 pinnaa. Parittomiksi jääneet Joona ja Lassi pelasivat yksilötulosta toisiaan vastaan ja Lassi kuittasi Otsolle kolme bongoa. 

Best shot oli pelimuotona oivallinen heti alkuun, sillä harvoin parin sisällä molemmat heittävät todella huonon heiton. Otson ylivoimainen voitto oli silti hienoinen yllätys ja mielessä pyöri jo skenaario vuosikymmenen pahimmasta perseraiskauksesta, etenkin kun omalla osaamisella oli tullut kerskailtua suureen ääneen. Kyllä ne ultimatepojat vaan heittää varmasti ja pitkälle, hitto vieköön.

Ensimmäinen osio: PuTi 3 - Otso 15
Tilanne 1/4: PuTi 3 - Otso 15

Nyt jaksaa taas lukea

Yksilökisa, reikäpeli 1 vs 1 (9 väylää, 15 pistettä)


Kymppiväylän tiipaikalla alkoi taaksemme kasautua reipas jono, kun suoritettiin reikäpelivastustajien arvonta. Mind set piti vaihtaa täysin, sillä nyt jokaisella omalla heitolla oli merkitystä. Pelattiin siis mies miestä vastaan ja se kumpi voittaa useamman väylän, tienaa joukkueelleen kolme pistettä. Kierroksen tähtihetkinä voidaan mainita ainakin Joonan birdie kymppiväylällä, Joonaksen videollekin päätynyt alarauta-avaus 17:llä, Lassin viiden reiän jälkeen varmistunut voitto sekä Erkan kylmähermoinen ja pelin tasoittanut par viimeisellä väylällä. 

Mikko vs. Lassi
Joona vs. Ismo
Tuukka vs. Jarno
Ykä vs. Tomi
Joonas vs. Erkka

Toinen osio: PuTi 7,5 - Otso 7,5
Tilanne 2/4: PuTi 10,5 - Otso 22,5

Tähän tulee video, jossa ei synny holaria

Meilahti


Kolmen tunnin kierroksen jälkeen moottorimarssittiin Meilahteen ruokailemaan perheravintolassa. Ismo lähti muihin askareisiin (elämää frisbeegolfin ulkopuolella(!)) ja me muut pohdimme syönnin lomassa formaattimodausta seuraavalle neljännekselle. Päädyttiin siihen, että yhteen pariin tulee kolmas pyörä. Tough shot kolmella on aika paha, best shot kolmella on aika helppo. Linjattiin, että jokaisen väylän kohdalla ratkaistaan kolikonheitolla kumpaa pelimuotoa pelataan. 

Tiesitkö, että perheravintolaruokailut juontavat juurensa viime vuosikymmenelle? Jo tuolloin oli Pussin Tiristäjien sisäisten major-turnauksien yhteydessä tapana käydä perheravintolassa lounastamassa kierrosten välissä. Oivallinen perinne!

Parigolf, tough/best shot (8 väylää, 18 pistettä)


Parit arvottiin ja edellä startanneiden sunnuntaiheittelijöiden mahorkankäryssä korkattiin Meikku. Ennakkospekuloinneissa (ja ainakin minun perseraiskauksenpelkoisessa mielessäni) Meikun lyhyet ja tekniset väylät saattaisivat sopia paremmin PuTille. 

Mikko-Joonas lähti ottamaan mittaa Lassi-Erkasta. Lassin voitto Mikosta ja Erkan niskalenkki Joonaksesta reikäpelissä olivat enää hailakka muisto, kun PuTin peli kulki kerrankin ja kasiväylän kallioille päästiin voittajina 7,5 joukkuepistettä povitaskussa! Ykä-Joona-Tuukka painoi kovaa duunia ja pelasi tasan Tomi-Jarnon kanssa, vaikka seitsemän kahdeksasta väylästä arvottiin tough shotiksi: 3,75 kummallekin. Parhaan tuloksen kolme pistettä pantiin jakoon, sillä kolme tiimiä pääsi -1:een. 

Kolmas osio: PuTi 12,75 - Otso 5,25
Tilanne 3/4: PuTi 23,25 - Otso 27,75



Yksilökisa, kokonaistulos (8 väylää, 55 pistettä)


Kokonaisero kiristyi herkulliseen 4,5 pisteeseen ennen viimeistä neljännestä. Kaikki oli avoinna ja PuTilla momentum edellisen osuuden hienon taistelun jälkeen. Ismokin ehti mukaan pelaamaan viimeistä stinttiä, jossa jaossa oli pisteitä kymmenestä yhteen sijoituksen mukaan. 

Tiesitkö, että PuTi + Otso = Putso. Huhu kertoo, että Otson uudet, Kiinasta tilatut käännettävät pelipaidat ovat vihreä-valkoiset. Siitä värikombinaatiosta tulee mieleen eräs toinenkin ansioitunut seura... Fuusioituminen on pitkällä!

Iso lössi eteni kahdessa poolissa ja kun ennen viimeistä väylää otettiin porukka kasaan oli kaikki edelleen auki! Kahdeksan heittäjää oli kahden heiton sisällä pakkasen puolella ja Erkalla ja Joonaksella oli oma kutkuttava jumbokamppailu tuloksessa +2. Viimeisellä väylällä nähtiin pari birdietä, pareja ja bogeja, eikä voittaja ollut millään lailla selvillä ennen tarkkoja laskutoimituksia. 

10p Joona -4
9p Ismo -3
6,5p Ykä, Tomi, Jarno, Lassi -2
3,5p Tuukka, Mikko -1
2p Joonas +1
1p Erkka +2



Neljäs osio: PuTi 25,5 - Otso 29,5
Tilanne 4/4: Puti 48,75 - Otso 57,25

Perhana


Niin siinä sitten kävi, että PuTi otti kuokkaan! Eipä siinä, sanottava on, ettei huonommille hävitty. Kilpailu oli tiukka ja marginaalit pieniä: tuntuu, että jokaisella heitolla oli merkitystä. Siltikin kaulassa on nyt arvokas hopeamitali, ja onhan tämä nyt kuitenkin voitettu hopea! 

Onnea Otsolle voitosta! Ensi vuonna uudestaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti