keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Vuosikertomus 2014

Pussin Tiristäjien vuosi 2014 oli erinomaisen vaiherikas. Lajivalikoimassa vahvistui ultimate ja ennen kaikkea pitkien iltojen ilo, tuppi. Ei pelikertaa, etteikö joku parivaljakko olisi päätynyt tuppeen.

Tammikuu

Vuosi käynnistyi frisbeegolfin merkeissä Meilahden Millenniumissa, josta raportoitiin jo vuoden ensimmäisessä postauksessa. Tammikuun loppupuolella ratkottiin PuTin historian ensimmäinen pingismestaruus. Suuret mittasuhteet saanut turnaus tullee olemaan ohjelmassa myös tulevina vuosina ja se pyritään ajoittamaan siten, ettei Juuso ole Suomessa.

Helmikuu

Kyykkäämässä käytiin ennätyksellisellä 9 hengen osanottajajoukolla, kun mukana olivat Ykä, Joona, Hämppis, Joonas, Sami, Pyry sekä loistavat ensikertalaiset Ville, Viljo ja Juuso. Peleissä hyydyttiin alkusarjaan, jälkipeleissä meno oli (useimpien osalta) vakuuttavampaa.

Maaliskuu

8. maaliskuuta kisattiin Naistenpäivän alfauroskisat aurinkoisessa kevätsäässä. Lajeina frisbeegolf ja pingis, osallistujina #66 ja #95. Joonas vei Meilahdessa pelatun golfin ja Hämppis Kisiksellä pelatun pingiksen. Tie-break suoritettiin lopulta penkkimaksimilla ja Hämppis kruunattiin voittajaksi.

Huhtikuu

Hallituksen perinteinen ulkomaanmatka suuntautui tänä vuonna keväiseen Turkuun. Lausteen maineikkaalla frisbeegolfradalla pelattiin rutkasti parigolfia ja ratkottiin yksinpelissä The Masters -tittelin kohtalo. Voitto Joonakselle niukalla yhden heiton erolla Ykään. Voittaja oli saanut itseluottamusta Kouvolan radalla viikkoa aiemmin tehdystä 45-metrisestä holarista.

Toukokuu

PuTin kenties kaikkien aikojen kovin voimannäyttö tapahtui toukokuussa, kun järjestimme Siltasaaressa ultimaten sekajoukkueiden SM-kisat eli tuttavasemmin Ultimate Mixed-SM:t. Sää suosi tapahtumaa ja kaikki olivat erittäin tyytyväisiä järjestelyihin. PuTi oli myös mukana pelaamassa ja jalkeille oli saatu verrattoman kova joukkue, joka eteni finaaliin asti voittaen lopulta SM-hopeaa.

Kesäkuu

Vehmersalmen kotoisissa maisemissa suunnistettiin Kuopio-Jukola. Osapuilleen 0-asteisessa kesäyössä oli tunnelmaa, kun Esa, Pyry, Aatu, Joonas, Hämppis, Juuso ja Henkka löysivät rastinsa ja sijoittuivat upeasti tonnin sakkiin sijalle 819. PuTin suunnistusjaoston päätähtäin asetettiin Rovaniemellä kisattavaan vuoden 2020 Jukolaan projektinimellä Trolololo2020.

Heinäkuu

Kauden toinen holari syntyi Talin kakkosväylällä, kun Joonan FLX Buzzz löytyi korista 65 metrin ilmalennon jälkeen. Heinäkuussa teetettiin alihankintana ansaittua huomiota ja menestystä niittäneet PuTi-lippikset.

Elokuu

Pitkää hiljaiseloa tammikuisen Kaislan finaalin jälkeen viettänyt pubivisajaosto kävi eräänä elokuisena maanantaina Käpygrillillä nappaamassa suvereenin voiton.

Lokakuu

Pussin Tiristäjät haastoi ultimatessa ansioituneen Otson kisaamaan frisbeegolfmestaruudesta. Ehkä hiukan yllättäen PuTi taipui hopealle ja Mixed-SM:n finaalivastustaja veti pidemmän korren myös golfissa.

Kuun lopussa oli toinen ultimatekauden huippukohdista, kun Ykä, Pyry, Hämppis, Joonas, Tuukka, Maija, Waltteri ja Santeri muodostivat kivikovan tiimin Vaasan NSUT:ssa. Pari ensimmäistä matsia voitettiin komeasti ja kotiinviemisinä oli lopulta ihan kelvollinen 8. sija. Parempaankin on edellytyksiä...

Joulukuu

Vuoden viimeisenä päivänä pelattiin Merihaan palloilutalolla perinteinen uuden vuoden mailapeliturnaus, tällä kertaa lajeina pingis ja squash.

Pingis
Hämppis
Ykä
Joona
Joonas
Atte
Pyry

Squash
Ykä
Pyry
Hämppis
Joona
Atte
Joonas

Yht.
1. Ykä 11 p
2. Hämppis 10 p
3. Joona 7 p
4. Pyry 6 p
5. Atte 5 p
5. Joonas 5 p

Atte joutui arvonnan uhriksi, sillä kolmen hengen alkulohkoissa Aten lohkovastustajat pelasivat finaalissa kummassakin lajissa. Huomionarvoista on Joonan kova sijoitus "huonoimmissa lajeissaan" ja se, että kukaan ei ollut viimeinen. Helmikuulle 2015 kyykän yhteyteen suunnitteilla oleva täysimittainen mailapeliturnaus alkaa kutkuttaa jo paljon.

Taisimme kaikki kuvitella, että vuoden 2014 pelit olivat tässä, mutta mitä vielä: Munkkiniemessä kolme tuntia ennen vuodenvaihdetta nostettiin esiin fakta siitä, että Joonakselta puuttuu 21 väylää 100 kierroksen vuodesta. Kauaa ei aikailtu, vaan palatsiin pystytettiin hetkessä uljas sisäfrisbeegolfrata. Matkamallinen kori sijoitettiin Mikon ja Sallan huoneeseen ja tiipaikkoina olivat rappukäytävä, Ykän huone, Heikin huone, keittiö, ruokailuhuone sekä kierroksen huippuna raitiovaunukiskoilta avattu par vitonen. 1800 avausta saatiin täyteen eikä mitään mennyt rikki.

Pussin Tiristäjät kiittää yhteistyöstä ja toivottaa loistokasta uutta vuotta 2015!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti