tiistai 18. joulukuuta 2012

19. luukku

Kuten hyvin tiedetään, Susikoira Roi ei nuoruudessaan ollut yhtä rauhallinen tapaus kuin myöhemmin elämänsä vakaina ja rakkauden täyteisinä vuosina. Noina kultaisina nuoruusvuosina Roi iski suoraan naiskoirien sydämeen kovien urheilusuoritusten kautta.

Monia lajeja Roi kokeili pärjäten mainiosti kaikissa, mutta oli yksi laji, jonka koen nyt mainitsemisen arvoiseksi, nimittäin temppupyöräily. Roi eteni nopeasti debyyttivuotenaan maailmanluokan pyöräilijäksi ja hänet valittiin Suomen edustajana universumin ykköskilpailuihin, Amerikan Yhdysvaltojen X-Gameseihin.

Roi kipparoi höyrylaivalla uudelle mantereelle Las Vegasiin, jonne olivat kokoontuneet kaikki maailman parhaat pyöräilijät sekä katsomon puolella maailman kauneimmat missit. Roi pääsi tyttöjen parissa nopeasti hauskan ja huolehtivan uroksen maineeseen ja tytöt olivatkin alituiseen viheltelemässä Roin temppuilulle katsomon eturivissä.

Kisat etenivät Roin osalta kuin rullaten välierävaiheeseen. Järjestäjät olivat tehneet kilpailijoille yllätyksen ja järjestäneet kaikki katsomon kauneimmat naiset erikoistehtävään: Viimeisen hyppyrin ilmalento veisi kilpailijat pitkän tasanteen yli ja tasanteen päällä kaunistelisivat missit suuren maailman tapaan paljas pylly kilpailijoita kohti ojennettuna.

Roi lähti itsevarmana taistoon ja ylivertaisine kinttuineen polkikin ensimmäisten kaarteiden aikana muista kilpakarjuista karkuun. Välierän voitto vaikutti ennen loppusuoraa jo niin itsestään selvältä, että Roi itsekin tajusi sen. Tieto, että perussuoritus viimeisellä hyppyrillä veisi suomalaisen uroksen vääjäämättä kohti finaalia ja maamme urheiluhistorian korkeinta saavutusta suorastaan jähmetti tutun Susikoiramme. Tämä henkinen jähmettyminen yhdessä edessä siintävän peppurivistön kanssa sai Roin unohtamaan yhden ainoan ratkaisevan polkaisun ennen viimeistä hyppyriä.

Roi lensi hyppyrin nokalta ilmaan, näki peppujen vilahtavan alla ja tiesi elävänsä koiran elämän hienointa mahdollista hetkeä. Ilo loppui kuitenkin lyhyeen, kun Roin vauhti loppui juuri ratkaisevalla hetkellä. Roin ilmalento ei yltänyt alastuloon asti, vaan hän pamahti eturengas edellä päin viimeisen missin paljasta takapuolta. Loppukilpailu jäi tällä kertaa haaveeksi, mutta onneksi missi selvisi pelkällä säikähdyksellä. Tästä ikimuistoisesta äksidentistä puhutaan edelleen Yhdysvaltain pyöräily- ja missipiireissä: "Harva anaalin fillaroi, niin kuin finaalin alla Roi".

1 kommentti: