maanantai 2. joulukuuta 2013

2. luukku: Uusi laji

Näen mahdollisuuteni tulleen ja korkkaan kakkosluukun.

Vuosien aikana olemme huomanneet, että Pussin Tiristäjien toimintaan osallistuu vähintäänkin keskimääräisesti nippeli- ja yleistiedosta kiinnostuneita sekä näitä kahta elämänsä varrella mieleensä painaneita ihmisiä. Ahkeran trivialpursuittaamisen ja yleisen knoppailun innoittamina päätimme kuluneena syksynä lähteä realisoimaan osaamistamme Helsingin iltaelämään, siis pubivisoihin.

Pubivisat vaikuttavat olevan yleistä kansanhupia, sillä valinnanvaraa riittää. Helsingin noin sadasta viikottaisesta visasta Pussin Tiristäjät on vieraillut kolmessa. Joukkueen ydinkaksikon ovat muodostaneet yhdistyksemme toiminnanjohtaja ja rahastonhoitaja. Mukana ovat olleet myös ultimatejaoston ynnä pöytätennisjaoston puheenjohtajat sekä Majakka ja Majakan veli.

Kysymysten taso ja kohderyhmä vaihtelevat jonkin verran kapakasta riippuen. Olemme menestyneet ihan hyvin, voitto on toki edelleen saavuttamatta. Eilen päästiin kuitenkin palkinnoille! Käsikirjoitus oli erikoinen, sillä usein olemme lähteneet viimeiselle kierrokselle takki auki hyvistä asetelmista ja tussaroineet kärkisijat amatöörivirheisiin (klassinen vastausten vaihto, tarpeettoman monimutkainen päättely jne.) Eilisessä visassa olimme masentuneina kärkiviisikon ulkopuolella ennen viimeistä kierrosta. Riskittömällä taktiikalla, järkevällä päättelyllä ja onnistuneilla täsmätiedoilla muut tulivat perävalot edellä vastaan ja me nousimme räikkösmäisesti takaa peräti hopealle.

Kahden miehen joukkueella kakkossijalle, mistä tarina kakkosluukkuun. Palkintosijaakin tärkeämpää oli se, että varmistimme samalla paikkamme Kaislan pubivisakauden finaalissa 5.1.2014! Itämaan yleistietäjät voivat merkitä sen jo kalenteriin, sillä joukkueessa on tilaa loppiaisaaton skabailuun. Olisihan se maukasta avata Pussin Tiristäjien kausi 2014 voitokkaasti...

1 kommentti:

  1. Aivan mahtavaa! Tämähän menee kevyesti PuTin kovimpiin meriitteihin! Päivämäärä on merkitty kalenteriin!

    VastaaPoista