maanantai 31. tammikuuta 2011

Nostetta ja draamaa

Viikkokisojen suhteen on nyt saatu hyvä rytmi päälle. Tänään kisattiin tuulisessa Meikussa kolmas kisa tämän vuoden puolella. Ja kuten sovittu, kierroksen heikoimman roolissa kirjoitan nyt ajatuksiani kierroksesta.

Kantava teema tämänkin kisan henkisessä taistossa oli positiivisen ja negatiivisen nosteen vaikutus ja miten siihen voi vaikuttaa. Viime viikon kokemuksista oppineena Mikko lähti todella rauhallisesti ensimmäisille väylille ja rentous toikin kaksi birdietä heti alkuun. Positiivinen kierre oli syntynyt!

Yksittäiset heikot heitot eivät Mikkoa saaneet uppoamaan, vaan hän pysyi sitkeästi nosteessa ja heitti heikkojen avauksien jälkeen upeita lähestymis- ja puttausheittoja. Fiilis oli siis aivan eri kuin viime viikolla, jolloin pienikin epäonnistuminen upotti yhä syvemmälle ja holaria vähäisemmät onnistumiset eivät riittäneet mihinkään.

No ei se niin yksinkertaista kuitenkaan ollut. Joonan usko omiin mahdollisuuksiin voittaa ei ollut hyytynyt. Birdie kerrallaan mies kipusi lähemmäksi kärkeä omalla pettämättömän tasaisella tyylillään. Tämä pisti kärkimiehen hermot ja nosteen voimakkuuden koetukselle. Kuultiinpa Mikon suusta väylän 14 jälkeen tilanteen tasoituttua, että "hänen ainoa tavoitteensahan oli päästä eroon bloginpäivitysvastuusta".

Viimeiselle väylälle lähdettiin Joonan johtaessa yhdellä heitolla. Kirjoittajan vastuu oli solahtanut poistamattomasti harteilleni ja myhäilin roolissani jotain herkullisen dramaattista tapahtuvaksi tuntiessani kutkuttavan jännittymisen kärkimiesten kasvoilla. Tilanne vaikutti lähes identtisten avausten jälkeen lässähtäneeltä, Joona veisi taas voiton tavalliseen tapaansa. Mutta mitäs, Joonan kiekko oli tehnyt jäljen lumeen laskeutuessaan, mutta itse kiekkoa ei näkynyt missään! Kiekkoa etsittiin laajalta alueelta ja ihmeteltiin suureen ääneen. Luultavasti sekunnilleen viiden minuutin jälkeen kuului: "Jos ei kiekkoa viidessä minuutissa löydy, plus yks ja uus tiiaus". Ehkä arvaatte, kuka osasi säännöt tarkimmin.

Pelin voitto olikin siis sujahtanut Mikon tarjottimelle. Joona juoksi tiiaamaan kolmatta heittoaan ja me Mikon kans ihmeteltiin elämän käänteitä. "Varokaa!" kajahti ja nostimme katseemme. Värikäs kiekko lensi aivan metsänrajaa pitkin, tiiauspaikalta oikeaa reunaa pitkin, kelojen ja metsän rajoittamasta olemattomasta välistä, välistä jota kukaan ei normaalisti pelaa. Se hipoo puiden oksia, sujahtelee kelojen ohi ja feidaa vasemmalle kahden metrin päähän korista. Uskomatonta! Peli päättyy tilanteeseen 0, 0, +4.

Kierroksen jälkeen käytiin läpi, mitä mielessä liikkuu heittohetkillä, nosteen ollessa hyvä tai huono. Onnistuneen heiton edellytyksenä näyttäisi olevan keskittynyt rentous, usko omiin mahdollisuuksiin ja onnistuneen heiton "näkeminen". Heikossa kierteessä tapahtuu yliyrittämistä, motivaatio puuttuu tai toisaalta ajatellaan, et "nyt on pakko tehdä birdie".

Toivottavasti saisimme frisbeegolfin kautta ajatuksia ja oppeja myös oikeaan elämään. Oppisimme tuntemaan itseämme, miten reagoimme elämän tiellemme asettamiin asioihin, miten saamme ruokittua hyvää kierrettä ja itseluottamusta ja miten pysäyttää negatiivinen kierre jo ennen kuin se on alkanutkaan.

-Ykä

Loppuun metsässä leikkineiden 7v-lapsien sanomaa:
-En tiennytkään että ihmiset pelaa tätä talvella.
-Älkää kiroilko! Me ollaan vielä täällä!

perjantai 28. tammikuuta 2011

Siilinjärven rata saatu pelikuntoon!

Viime kesänä oli vielä rata vaiheessa, mutta nyt kuvien perusteella vaikuttaa ihan mukavalle kikkailuradalle. Joudutaan ehkä keväällä ottaa Kuopio-Siilinjärvi tour.

http://frisbeegolfradat.fi/rata/siilinjarvi

Kuvia löytyy linkin takaa.

-mj

torstai 27. tammikuuta 2011

Pikkulintuja ja elämää

Viikkokisat on taas saatu päätökseen. Kisat tarjosi niin riemun karjahduksia kun myös surun kyyneleitä.

Ennen kisaa sovittiin, että häviäjä kirjoittaa ylistävän tekstin voittajista. Niinhän se sitten on, että minä tässä kirjoittelen ylistävää blogitekstiä teistä. Pojat te olitte parempia! Tulokset -4 ja -3 ovat sen verta kovan luokan tuloksia, että ansaitsette nämä kaikki ylisanat teistä. Olitte voimakkaita, tarkkoja ja onnekkaita. Selvititte alkoholin vaikutuksen, hyytävän kylmän kelin ja pysyitte kasassa kovien paineiden alla.

Miksi minusta ei sitten ollut haastamaan teitä? Frisbeegolf, tuo hieno mahdollisuus elää elämä pienoiskoossa.  Jos jokin asia lähtee menemään väärään suuntaan sitä on lähes mahdotonta korjata. Näin kävi tänään. Yksittäiset onnistumiset ei nosta enää päätä pinnalle kun on jo tarpeeksi syvällä. Ensimmäisellä väylällä tehty tuplabogi riitti upottamaan minut tarpeeksi syvälle. Kuten vanha golf kliseekin sanoo: "You can’t win a tournament on the first day, but you can lose it." Tämä sanonta pitäisi aina pitää mielessä. Hienoin asia golfissa on ehkä kuitenkin se, että toisin kuin elämässä, golfissa voi aina mennä uudelleen 1. tiille ja aloittaa nollista. Elämässä ei ole uutta 1. tiitä, joten pitäisi pitää mielessä, että tänään ei voi vielä voittaa elämän turnausta, mutta voi hävitä sen.

Jokainen sydämissään tuntee, ketkä ovat voittajia.

keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Excel jaossa!

Excel on nyt jaossa dropboxin putin kansiossa.

Exceliä ei saa vaan sitä tulee kehittää!

-MJ

Viikkokisat

Huomenna torstaina käydään perinteiset keskiviikon viikkokisat!

Tällä kaudella on suoritettu yhdet viikkokisat, jossa taso oli ajankohtaan nähden hyvä. Huomenna varmasti luvassa suuria tunteita ja hankala kuvitella, että dramatiikalta vältyttäisiin.

Kaikki ovat tervetulleita 14.15 tiiamaan Meilahden 1. väylän pro tiille.

Tekaisen nyt nopeasti excelin, jotta saadaan tämän kauden tulokset ylös.

-MJ

tiistai 25. tammikuuta 2011

Syyskauden ohjelmasuunnittelua

Jo Facebookin puolella mainostettu tapahtuma alkusyksyisessä Keski-Suomessa on syytä tuoda julki myös PuTin virallisessa blogissa. On tammikuun 25:s ja korkea aika ryhtyä suunnittelemaan syyskauden ohjelmaa. Seuraavassa jo puolen vuorokauden ajan kypsytelty idea seuran jäsenten harkittavaksi ja kalenteriin merkattavaksi.

--

Mitä? PuTin puolikas (http://www.finlandiamarathon.fi/) sekä frisbeegolfturnaus mallia (9+)9+18
Missä? Keski-Suomessa
Milloin? 2.-4.9.2011
Miksi? Motivointikeinoksi kesäpäivien urheiluun
Miten? Helposti

--

Alustava aikataulu

Pe 2.9.2011

Saapuminen Jyväskylään
Majoittuminen Oikokadulle eli Oikixelle
Ruokailu
Hiljaisuus

La 3.9.2011
15.00 Startti puolimaratonille (oletettu aika)
17.30 Ohjattu venyttely, vetäjänä Mikko Mörä
18.00-04.00 Palautusjuomaa

Su 4.9.2011
8.30 Superfood-aamiainen katettu, vetäjänä Ykä
9.30 Lämmittelykierroksen tiiaus 9-väyläisellä Vihtavuoren kentällä
10.30 Nauhan leikkaaminen ja Maakunta-mastersin avausheitto
12.00 Ruokailu Laukaan kirkonkylällä
13.00 Tiiaus Peurungan frisbeegolfkentällä
15.00 Mestari selvillä

--

Sitten vaan jalat lenkkareihin, trikoot niskaan ja reenaamaan.

Vapaapäivän kiireiden lomasta teitä tervehtii
Joonas Aleksi

maanantai 24. tammikuuta 2011

Hauskin video koskaan!

Erään jäsenemme mielestä tämä seuraava video on hauskin koskaan:

http://www.youtube.com/watch?v=CXEJN2mOCUs

Toiseksi hauskin video hänen mielestään on taasen tämä:

http://www.youtube.com/watch?v=S3kDbBomZnM

Puti toivottaa hyvää alkavaa viikkoa!