tiistai 31. toukokuuta 2011

PuTin mainoskampanja Venäjällä

Tämä venäläinen herrasmies on nähty kantamassa Pussin Tiristäjien värejä. Ilmeisesti kyseessä oli kuitenkin pila ja valtionpäämies itse sanoutuu irti pussien tiristelystä. Näkyvyyttä kuitenkin Tiristäjille!


perjantai 27. toukokuuta 2011

Pussin Tiristäjät Kakkosjoukkue viides!

PuTin kakkostiimi on sijoittunut viidenneksi KYCC'11 -seikkailu-urheilu-multisport-tiristelyssä. Neljännen sijan menetys kyseenalainen, vähintäänkin. Onnea meille! Näkyvyyttä PuTille! Menestystä! Muun muassa näitä, ja paljon superlatiiveja!

tiistai 24. toukokuuta 2011

Frisbeepoint lentoratataulukko

Tutustuin Frisbeepointin lentoratataulukkoon tänään ja ihastuin saman tien! Siinä esitetään eri valmistajien kiekot yhdessä taulukossa ja akseleina ovat valmistajan ilmoittama nopeus ja frisbeepointin omat kokemukset yli-/alivakaudesta. Ei siis valmistajien kertomat arvot!

Itseeni vaikutti erityisesti se, että taulukko erottaa Katanan ja Grooven aika kauas toisistaan, kuten minäkin, vaikka Innovan faktojen perusteella ne ovat kovin lähellä toisiaan. Muutenkin sieltä löytyy mielenkiintoisia poikkeavuuksia valmistajien faktojen kanssa.

Taulukko helpottaa myös siirtymistä muihin kiekkomerkkeihin. Itse spekuloin taulukon avulla omia tarpeitani ja kävin ostamassa Latitude 64:n Flow'n. Nopeudeltaan 11 ja vakaudeltaan taulukossa Katanan ja Grooven välissä. Ja voin kertoo, että ekan heiton jälkeen tuli aitoja ilon hihkaisuja. Kiekko lähtee täsmälleen siinä asennossa, jossa sen heitän, pitää asennon pitkään ja feidaa takuuvarmasti lopussa. Ja tekee tämän kaiken ilman sitä epävarmuutta, joka on aina Katanalla tai Sidewinderillä heitettäessä. Kiekko siis ainakin minun käsissäni tuntuu olevan täsmälleen siinä, missä taulukko sen näyttää olevan.

Lisäksi ostin ns. control driveriksi Teebirdin, vaikuttaa erittäin asialliselta. Hidas draiveri, nopeudeltaan 7, täydentää kiekkokassiani todella hienosti.

Vapise Tukholma!

ukkomiehet reissussa

Pyry Jaalassa, lassot naamassa.
Published with Blogger-droid v1.6.9

maanantai 23. toukokuuta 2011

Pussin Tiristäjien 12 minuuttia

Kesä lähestyy ja sen mukana myös Jukolan viesti ja muut riemukkaat aktiviteetit. Naisten kympin innoittamana kutsunkin kaikki PuTilaiset juoksemaan motivaatiocooperin tiistaina 31.5. klo 18 Eläintarhan urheilukentälle. Otetaan yhdessä hyvä lämmittely, spekuloidaan vauhdinjakoa ja pinkaistaan 12 minuuttia. Tämän jälkeen kaikki YL:n keikalle klo 20, Tuomakselta saa lippuja.

Kaukaisempien kaupunkien edustajien toivotaan järjestävän paikalliscooper, mieluiten täsmälleen samaan aikaan, jolloin spekulointi ja fiilisten jakaminen onnistuisi parhaiten.

lauantai 21. toukokuuta 2011

keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Ultimateteam PuTi

Urheilun moniottelijat, nuo urhoolliset tiristelijät ovat siirtyneet jälleen uusien haasteiden pariin. Koska renesanssi-ihminen ei tyydy vain olemaan ylivoimainen älyllisesti, golfillisesti, seikkailu-urheilullisesti, kyykällisesti ja suunnistuksellisesti vaan kaikilla osa-alueilla, harjoitusohjelmaan kaikille PuTilaisille on tärähtänyt Ultimatefrisbee.

Tämä tarkoittakin sitä, että viikottaiset treenit ovat pyörähätäneet käyntiin jo viikko sitten. Alun innostuneisuus johti lopulta lähes hurmoksellisiin treeneihin, joissa jokaisen henkilökohtainen suorittaminen ja varmuus nousivat uusiin sfääreihin.

UltimateTeam PuTi on tämän kesän ja tulevan talven kirkkain johtotähti frisbeen lykkimisen saralla. Ensi talvena tulemme voittamaan turnauksia, liigaotteluita ja kunniaa! Jos kuntohuippu kuitenkin saavutetaan etu-ajassa, voimme pohtia myös kesäistä viikonloppu turnausta esimerkiksi Yyterissä.

Jännityksellä seurataan saapuko tänään klo 19 Väinölänkentälle yhtä vaatimaton määrä ihmisiä, kuin kauppatorille kultajuhliin.

Eritysmaininnan saavat kaikki ensimmäisissä treeneissä olleet henkilöt, jotka tulevat varmasti tänään olemaan hyvinkin ylivoimaisia kun hiki lentää ja polvet on ruvella kiekosta taistellessa!

tiistai 17. toukokuuta 2011

Pussin Tiristäjien 1. voitto

Nyt se on varmaa! Pussin Tiristäjien ygösjoukkue saavutti seuran historiansa ensimmäisen voiton! Tämä historiallinen hetki koettiin KY City Challengessa, jossa PuTi lähti parantamaan viime vuoden viimeistä sijaansa aina nousten harraste(tyttöjen)sarjan voittoon asti. Joukkueen taktiikkaa hiottiin viime vuotisesta jättämällä tauot pois suorituksesta ja pyrittiin liikkumaan koko ajan eteenpäin. Tämä tuottikin tulosta. Seuraavana tavoitteena Tiristäjillä onkin Jukolan voitto, joka voi vielä ensimmäisenä vuonna jäädä saavuttamatta, mutta toisena vuonna varmasti ollaan vähintään palkintopallilla.

Ygösjoukkue haluaa kiittää erityisesti huoltajia (joita ei taaskaan saatu) ja kakkosjoukkuetta, joka urhoollisesti piti pintansa aikuisten sarjassa sijoittueen sijalle X. Maininnan arvoinen on myös jäsen Hynnisen sijoittuminen aikuisten sarjan palkintopallille, mutta ero voittajan ja 3. sijan välillä on nimessä.

Kiitos ja 15 päivää Tukholmaan

maanantai 9. toukokuuta 2011

Peli-ilo missä olet?

Eilen käytiin kiertämässä pari kertaa Talin rata ja täytyy todeta, että tulos kaikkine aspekteineen oli pohjanoteeraus. Se, että peli ei aina kulje hyvin on inhimillistä, mutta eilen tuntui ettei pelaamiseen saanut minkäänlaista fiilistä. Kaksi kierrosta oli aneemista heittelyä, josta puuttui maltti ja suunnitelmallisuus täysin. Voisikin sanoa, että pelini on tällä hetkellä enemmän hukassa kuin koskaan. Voidaan puhua jo kriisistä ja pelillisen identiteetin puutteesta.

Mistä sitten johtuu ettei pelaaminen tunnu mukavalle? Yleensä kun peli kulkee on mukava pelata. Pelin kulkiessa huonosti altistuu paljon helpommin peli-ilon kadottamiseen. Yleensä kuitenkin kierroksella tulee onnistumisia, jotka kantavat epäonnistuneiden heittojen ylitse pitäen mielen positiivisena tai ainakin toivon yllä. Eilen ei ollut edes sitä toivoa. Kaikki meni siis penkin alle.

Viikon tauon jälkeen torstaina pelistä nautti, vaikka heitot ei onnistuneet. Nyt on taas frisbeegolfin kanssa samanlainen burnoutti kun ennen taukoa. Tuli taas tauon jälkeen ratkettua pelaamaan ja lopputulos oli 4 kierrosta 4 päivään ja krapula on kamala.

Pelin suurin ongelmakohta tällä hetkellä on tietenkin kiekot. Nuo ihanat muoviläpyskät, joita voi syyttää loputtomasti ja ne kantavat kaiken vastuun kunniallisesti ilman valittaamista - niin nytkin. Meilahden kentällä kiekot tuntuvat vielä olevan kontrolloitavissa melko hyvin hyvän alustan ansiosta (laaja kenttä tietysti hämää ja pikkaisen vinoonkin mennyt kiekko näyttää hyvälle), mutta Talin betonilaatoilla heitto hajoaa palasiksi täysin ja lopputuloksena Katanat katoavat rollereina oikealle pusikkoon ja wraithit amatöörimäisesti oikealle, koska kiekossa ei ole nopeutta eikä spinniä.

Viesti on kuitenkin aina päätettävä positiiviseen ajatteluun. Tämä tilannehan on deja-vu muutaman kuukauden takaisesta, jolloin talvimasterit alkoivat lähestyä ja oma peli oli täysin kadoksissa. Lopputuloksen kaikki tietääkin...

Vielä loppuun legendaarinen to do lista:
-opettele heittämään suoraan ei se pituus vaan tarkkuus!
-lähestymispeli kuntoon
-putit sisään
-punttitreeniä, jotta jaksaa nostaa pojan tukholman auringossa pään päälle

ps. Nyt ymmärrän kaiken! Tämä blogi on avain kaikkeen onnistumiseen! Miten olinkaan unohtanut sinut <3

rakkaudella mj

torstai 5. toukokuuta 2011

Heittokausi avattu Keski-Suomessa

Kävin tänään heittämässä kauden ensimmäiset heitot Jyväskylässä Viitaniemen futiskentällä. Kausi korkattiin Destroyerilla: rento neppaus kantoi päätyrajalta vastakkaisen kenttäpuoliskon kuudentoista boksiin. Ykän kanssa puhuttiin eilen puhelimessa, ettei se perustekeminen häviä mihinkään pitkänkään tauon aikana. Totta, heitot ja kiekkokohtaiset tekniikanmuutokset lähtivät ihan vanhaan malliin, vaikka edellisestä heittelykerrasta oli puoli vuotta.


Tekniikan analysointityökaluna kännykkäkamera. Suositellaan kiinnittämään huomiota mm. jalkatyöskentelyyn ja vasemman käden rooliin onnistuneessa heitossa. Kiekko näyttää irtoavan jotenkin kumman aikaisin..? Kuitenkin heiton profiili oli ihan normaali kevyt ässä, suoraan eteenpäin ja pituus jotain 80 metriä.

Päällimmäisenä jäi erittäin hyvä maku ja kova polte päästä radalle pelaamaan. Löysin kassista myös Leopardin, jonka olemassaoloa en enää muistanut. Mahtava yllätys, joka tarkoittaa ettei välimallin kiekon hankkimisella olekaan niin kovaa kiirettä. Neljä viikkoa Tukholman masterseihin!

tiistai 3. toukokuuta 2011

Kadoneen keltaisen Wraithin tarina jatkuu (jatkoa "Herrasmiehiä on vielä olemassa" -juttusarjalle)


Tässä aikaa sitten iloitsin, kun suosikkikiekkoni, Wraith, ilmoitettiin löytyneen Meilahden viimeiseltä väylältä. Soittaja kertoi sujauttavansa sen Meilahden kahvion kiekkokoriin tuossa tuokiossa. Harmikseni myöhempien useiden tarkastuskertojen jälkeen oli kiekko kuitenkin edelleen kateissa. Oliko soittaja jättänyt sen palauttamatta vai oliko joku kaivannut todella paljon priimakiekkoa ja anastanut sen laatikosta - sitä ei tarina kerro.

Tänään tarina sai taas jatkoa. Tekstiviesti parähti kännykkääni, tällä kertaa eri numerosta, ja ilmoitti, että keltainen Wraith on löytynyt Meilahden radalta ja se on palautettu Meilahden kahvioon. Huolimatta tästä positiivisesta käänteestä, ei reaktioni ollut aivan yhtä toiveikas kuin edellisellä kerralla. Jätetään siis suuret kehut löytäjän osalta tässä vaiheessa vähemmälle ja odotetaan, että kiekko makaa taas kiekkokassini pohjalla.

Mielenkiinnolla odotan, että ehdinkö hakea kiekkoni ennen kuin se lähtee seuraavalle kiertueelleen.