tiistai 29. maaliskuuta 2011

Viikkokisat viikolla 13

Koulukiireet meinaavat hukuttaa alleen, mutta tärkein ei saa unohtua! Ehdotan kisoja keskiviikolle klo 18.30. Valoisaa riittää vaille kasiin asti, joten kunnon kierros onnistuu.

keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Hyvä fiilis

Miksi toiset päivät ovat parempia kuin toiset?

Tänään ei ollut se parempi päivä.

Syitä siiben on hyvin hankala hakea, mutta fiilis ei vaan ollut korkealla. 3 väylän jälkeen tiesi, ettei tänään ole tulossa hyvää kierrosta, vaikka tulos oli siinä vaiheessa -1. Mistä se sitten johtuu, että fiilis ei ole korkealla? Sain tänään tulokset tentistä ja se tulos oli positiivinen yllätys, joten voisi kuvitella, että pohja hyvälle fiilikselle olisi luotu tällä. Erona maanantain kierrokseen oli tänään asennoitumisessa. Asennoituminen ei ollut samalla tasolla, mutta johtuiko se siitä, ettei ollut hyvä fiilis vai toisinpäin? Todella hyvä fiilis ei ole myöskään tae onnistumiselle, koska keskittyminen yleensä herpaantuu hyvän fiiliksen aikana. Mastereissa fiilis oli optimoitu kohdilleen. Oli aivan huippufiilis mastereista, mutta pieni krapula ja vähäiset unet tasoittivat liikafiilistelyn pois.

Pelihän alkoi mennä huonosti sen jälkeen, kun näki muita pelaajia Meilahdessa ja 7. väylän avauksessa vitutus kruunautui, kun jouduimme odottamaan useita minuutteja avauksia. Peli ei kuitenkaan missään nimessä kaatunut muiden pelaajien takia. Se on jännä miten tuli muistoon viime kesän joka kertainen odottelu. Todennäköisesti ensi kesänä joudutaan odottelemaan entistä enemmän lajin suosion kasvaessa. Kaksi vaihtoehtoa joko pitää pelata aikaan jolloin ei ole muita pelaajia tai kestettävä se jonottaminen. Yleensä se odottelu ei tee pelille hyvää. Kaippa siinä voisi kysellä vaikka pelikaverin kuulumisia tai jotain muuta mistä harvoin pelikentillä puhutaan. Parempi vaihtoehto kyllä ehkä mennä aamu kuudelta pelaamaan.

Väsymys vaikuttaa fiilikseen, mutta ei kait tänään väsyttänyt. Hieno ilma antaa positiivisen säväyksen fiilikseen.

En tiedä mikä oli tänään, mutta olisi hauska oppia tuntemaan itseään paremmin. Mikä aiheuttaa hyvän olon ja mikä huonon.

np: Konala Cartelli - Hyvä fiilis

tiistai 22. maaliskuuta 2011

Viikkokisat viikolla 12

Maanantaina kisattiin lyhyesti Meikussa ja huomenna keskiviikkona on tarkoitus uudelleen kehittää peliä klo 17 alkavalla kierroksella. Viimeksi teemana oli aggressiivisuus, joka toi uusia ulottuvuuksia peliin. Tervetuloa haastamaan itsesi!

Pelin jälkeen katotaan Kalpan peliä!

perjantai 18. maaliskuuta 2011

keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Onnen toivotus

Bongasin Hämppiksen onnentoivotuksen Mikolle julkisesta liikenteestä. Onnea Mikko!
Published with Blogger-droid v1.6.7

Synttäripelit

Juhlakaakaoilla aamukierroksen tauolla. Mahtavat pelit, kiitos!
Published with Blogger-droid v1.6.7

maanantai 14. maaliskuuta 2011

Viikkokisat viikolla 11

Katse kohti tulevaisuutta ja seuraavia mastereita, jotka hahmottavat 2½kuukauden päästä, mikä olisi parempi tapa aloittaakaan valmistautuminen kuin pelaamalla. Tällä viikolla lähdetään alustavasti yhden kierroksen taktiikalla, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Kentälle mennään poikkeuksellisen aikaisin, jotta voidaan simuloida mastereiden olotilaa (=sekaisin).

Tiiaus Meilahti ke 16.3 klo 8.00

Kierroksen aikana hallitseva mestari jakaa ilmaisia vinkkejä koskien peliä.



sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Talvimastersit

Lauantaina kisailtiin pääosin todella kauniissa säässä Talissa ja Meilahdessa. Kisa oli rankka niin fyysisesti kuin henkisestikin...

Lopulta voittajaksi kruunattiin minut :o Hyvin hämmentävää kirjoittaa, kun ei tarvitse etsiä kritiikkiä omasta pelistä. Tämä tulos ei ollut odotettavissa vielä pari viikkoa sitten, sen jälkeen on kuitenkin paljon tapahtunut. Tärkeintä pelin onnistumiselle kovassa paikassa on toteuttaa suunnitelmaa. Kaikenlainen taiteilu pelin tiimellyksessä aiheuttaa pitkällä aikavälillä vain ylimääräisiä heittoja.

Majoreissa ei ole koskaan voittanut pelaaja, joka lähtee viimeiselle kierrokselle johdosta, Ei tänäänkään. Ykä johti ennen vikaa kierrosta yhdellä heitolla. Meilahdessa johtaja vaihtui useampaan otteeseen ja kahdelle vikalle väylälle lähdettiin tasoissa. Ykä heitti 16. väylä avauksen korin juurelle tehden varman birdien. Oma avaukseni jäi lyhyeksi n. 10-15m. Elämäni tärkein heitto tapahtuisi siis seuraavaksi. Viimeiselle väylälle olisi todella tärkeä lähteä tasatilanteesta. Pää kesti ja putti sisälle. Vikalle väylälle pelikirjan mukainen upsi, Ykän kämmenen mennessä oikealle. Ykän lähestyminen puun kautta n. 15 metriin korista ja putti alaraudan kautta ohi. Omaan tuloskorttiin varma par ja poika kotiin. Kyynel oli tulla silmään.

Kiitos kaikille osallistujille ja jatkoilla olleille. Kivvaa oli :)

Kuten Mörä sanoi: "Eikö nämä gallupit yleensä pidä paikkansa!"

perjantai 11. maaliskuuta 2011

Kesä 2010


Jo meidät kauempaakin kuulee ihmiset kaikenlaista luulee meitä on viis, me raukeina nojaillaan seinään kadunreuna kasvaa heinää  Kesä eikä mitään tekemistä kaupunki nöyränä sylissä sormissa tuoksuu tupakka sun nauru on vieras ja ihana kato mua kun mä villinä värisen enkä surua pelkää kun tunne en oo miten suloinen kesä kun se loppuu, jää vain pimeä  Me puhutaan et tunne ei saa hukkuu taitoon eikä teosta väärää tee se et se on laiton eikä meistä tuu sellaisia kuin nuo tuolla jotka rientää töihin, pelkää kuolla  Kesä eikä mitään tekemistä...  Ei mä en tiennyt että sä muuttuisit niin äkkiä ja että muut katoaisi ja että mä en unohtaisi  Kesä eikä mitään tekemistä...

torstai 10. maaliskuuta 2011

Winter Masters 2011 - 12.3.2011 klo 11 alkaen Tali

Kauden 2011 major-turnaussarja saa alkunsa ensi viikonloppuna pelattavassa Winter Mastersista. Paljon on puhuttu järjestelmästä, jossa mitattaisiin koko kauden majoreiden menestystä pistelaskumuotoisesti. Tämän avulla saataisiin motivaatio pysymään pelaamisessa koko kisan korkealla. Teenkin nyt seuraavan ehdotuksen liittyen tähän järjestelmään. Kaudella 2011 järjestetään 4 major turnausta. Kolmesta parhaasta turnauksesta jaettaisiin pisteitä seuraavasti: ensimmäinen sija 5 pistettä, toinen sija 3 pistettä ja kolmas sija 2 pistettä. Aikaa on vähän, joten toivon keskustelua asian tiimoilta.

36 tunnin päästä lentelee ensimmäiset kiekot vuoden ensimmäisen major-turnauksen merkeissä, Eilen tuli kuluneeksi 5 kuukautta viimeisestä majorista ja väliaika on käytetty tiiviiseen harjoitteluun. Keliolosuhteet näyttävät haastavilta, muttei mahdottomilta lauantaina 6 m/s puhaltava länsituuli tekee meilahden 5. väylän aina niin mukavaksi heittää.

Kilpailijoita pyydetään saapumaan paikalle julkisilla suuren nautittavaksi tarkoitetun alkoholimäärän takia.

Ei muuta ku paras voittakoon!






keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Sellasta.


Tänään piti simuloida Mastersin mahdollista kisatilannetta Talin jälkeen. Asetelma oli, että Meilahteen lähdetään 4 heittoa jäljessä Ykää. 1. väylältä varma par ja Ykä töpeksi tuplabogin kierros näytti mahtavalta. 2. väylän par ja 3. väylän birdie näyttivät vaan vahvistavan vallinnutta suuntaa. Sen jälkeen tapahtuu pahin mahdollinen. Kiekkoni, jota käytän 90% draveistani katoaa huonon draivin johdosta jonnekkin 5. väylän avauspaikan taakse. 4 väylän pystyn pelaamaan tulokseen +2, jonka jälkeen olemme Ykän kanssa tasoissa, mutta pahin on jo tapahtunut. Bägissäni ei ole yksinkertaisesti kiekkoa, jolla heittäminen tuntuisi mukavalle. Loppukierros menikin hyvin vaihtelevasti hakien tuntumaa uusiin kiekkoihin. Lopputulos minä +6 ja Ykä -1. Ykä pelasi bogittomasti viimeiset 17 väylää. Peli oli ihailtavan rentoa. Ennakkosuosikin viittaa on helppo asetella Ykän ylle. Onneksi kyseessä oli vain kisasimulaatio. Mastersista ei tule kuitenkaan helppoa uusilla kiekoilla.

Jotain tästä voi oppia myös elämää varten. Elämää ei voi rakentaa vain yhden kortin varaan, vaikka se tuntuisi kuinka varmalta ja hyvältä vaihtoehdolta. Mikään ei ole kuitenkaan niin varmaa kuin epävarmuus.

Lauantaita odotellessa.


tiistai 8. maaliskuuta 2011

Brassit on paras, mites MyPa?

Bom dia putilaisille ja muille tiristelyn ystäville!

Kun kotimaan ja kohteen lämpötilaero on matkapäivänä 50 astetta, voidaan puhua melkoisesta elämyksestä koneesta ulos astuttaessa. Pidän itseäni hyvin pitkälti talvi-ihmisenä, mutta siinä on sitä jotain kun voi rullailla släbäreissä ja shortseissa päivästä toiseen. Enkä minä ole ainoa, joka nauttii säätieteellisten seikkojen suomista vapauksista pukeutumisessa. Näin karnevaalien aikaan paljaspintaisuus korostuu erityisen paljon, ja biitsihommissakin mennään pääsääntöisesti minimivaatetuksella: miehet speedoissa ja naiset stringibikineissä (ikään ja kokoon katsomatta).

Täällä Barra da Lagoassa, jossa majailemme tällä hetkellä, on eräs puisto, jossa puiden katveessa on aamusta iltaan aikuisten miesten porukoita pelaamassa dominoa. Kyllä täällä joku tekee töitäkin, mutta eläminen on monella tapaa yksinkertaisempaa kuin puolet vuodesta lumen peitossa olevassa Suomessa. Elämän dominopalat on jaettu meille taloudellisesta ja monesta muustakin näkökulmasta hyvin suotuisasti, mutta silti täällä näkee paljon onnellisempia ihmisiä kuin Suomessa konsanaan. Kaikki ovat äärettömän ystävällisiä ja huolettomia, ja mikäs siinä on ollessa kun aurinko paistaa ja lämmintä on aina.

Jukolan viestiin valmistautuminen on muuten aloitettu. Tähän mennessä on treenattu lähinnä vaikeuksista selviytymistä. Kahteen viikkoon karttaa ei ole käytetty lainkaan, mutta maaliin on päästy joka kerta ilman hylkäyksiä. Rannalla, peililasit päässä, on tarkkailtu aktiivisesti pinnanmuotoja, koska niiden mukaan on myös mahdollista suunnistaa. Eilen teloin oikean isovarpaani jalkakäytävälle muurattuun betonimöykkyyn, joten kärkkäreiden ampuminen ja liikkuminen yleensä on varsin kivuliasta tällä hetkellä. Jos fysiikka onkin kovilla, niin nestetankkaus on ainakin mennyt jo useana iltana kirjaimellisesti putkeen.

Matka jatkuu viikonloppuna kohti pohjoista Baurun kaupunkiin ystäviä tapaamaan, jonka jälkeen suuntaamme jälleen etelään ja ylitämme rajan Uruguayhin Hollannin pelipaidoissa ja Metsä-Botnian sponsorilippikset päässä.

Aurinkoista kevättä, onnea Talvimastereihin ja huoletonta mieltä jokaiselle toivottaa

Etelä-Amerikan kirjeenvaihtaja rouvineen

Lisää kuulumisia osoitteessa http://sambarumbabueno.blogspot.com/

maanantai 7. maaliskuuta 2011

kisaraportti 3.3.11


Pahoittelut kisaraportin viivästymisestä.

Viime torstaina pelailtiin ja sovittiin alussa, että toiseksi tullut kirjoittaa raportin. Kuitenkin 4. väylän jälkeen oli nakki jo nakitettu minulle!

Tämän takia:


Onnistuin siinä mikä kaikilta muilta on jäänyt vain puheensorinaksi. Tein taidokkaan birdien 4. väylälle! Heitin avaukseni "taktisesti" lyhyeksi alarinteeseen puiden juurelle (ns. "birdie puut") ja sieltä mahtavan upsin, jossa otin voimakkaan tuulen huomioon, korin juurelle ja siitä pompun kautta koriin. Kuvan alareunassa näkyy pomppujäljet ja kiekko korissa =) Tämä birdie oli erikoinen, koska nyt jokaiselle väylälle Meilahdessa on tehty birdie.

Nyt kun Meilahti on birdattu niin haluaisin kerätä tähän vastaavat tiedot Talista:

1. väylä: birdie tehty - tässä ei tuu yhtään kertaa mieleen, mutta onhan se tehty...
2. väylä: ei tehty nykyisellä korin paikalla birdietä, putkonen pääsi kerran puiden läpi pullalla, mutta siihen jäi.
3. väylä: birdattu
4. väylä: birdattu - ei kyllä tule mieleen yhtään kertaa, mutta onhan tämä joskus tehty.
5. väylä: birdattu
6. väylä: birdattu - by putkonen ainaski
7. väylä: birdattu - by meitZi
8. väylä: birdattu - mm. pomppujen kautta putkonen
9. väylä: birdattu
10. väylä: ei birdietä?
11. väylä: birdattu
12. väylä: birdattu
13. väylä: birdattu
14. väylä: ei birdietä?
15. väylä: hankalin birdie väylä imo... - ei birdietä
16. väylä: birdattu
17. väylä: birdattu
18. väylä: ei birdietä

Eli viideltä väylältä puuttuu birdie Talissa, luultavasti tämäkin lista tulee tämän kauden jälkeen näyttämään paremmalta! Kommentteja, jos on virheitä.

Takaisin Meilahteen. Mikko Mörä tuli ja voitti kisan äärimmäisen tasaisella pelillä erittäin tuulisissa olosuhteissa. Mörä pelasi erittäin mallikkaasti kierroksen ja ei murtunut paineiden alla. Tästä miehestä saamme vielä vakavasti otettavan haastajan masterseihin kuten äänestyksestä näkyykin.

Ei tää kirjoittaminen oikeen luonnistu näin paljon kisan jälkeen. Pahoittelen.

Jos vaikka kaikki kommentoi tähän että: "Mikko Mörä on mahtava!" niin ei Mikko tunne, että hänen voittoaan olisi väheksytty jotenkin.

Viikkokisat viikolla 10

On edessä kuluvan vuoden toistaiseksi tärkein viikko. PuTi järjestää kaksi viikkokisaa, joilla pelaajat voivat hioa pelikirjojaan kuntoon TalviMastersia varten.

-Tiistaina Tali, tiiaus klo 12.45.
-Perjantaina Meikku, tiiaus klo 12.00.

Tervetuloa!

perjantai 4. maaliskuuta 2011

Tämän päivän häviäjä, tulevaisuuden voittaja

Hellurei pojat ja varsinkin tytöt, jotka sankoin joukoin tätäkin blogia varmasti lukevat!

On ensimmäistä kertaa minun vuoroni syväluodata tuntojani tämän terapeuttisen blogin kautta. On nimittäin käynyt niin, että hävisin viikkokisan Talin lakeuksilla, väylillä jossa tuuri ei riitä, vaan tarvitaan iso heittokäsi. Tekisipä enemmän mieleni pohtia tulevaa, kuin tökkiä menneitä, mutta luotan siihen, että joku toinen PuTi-veli hoitaa homman Meilahden höntsäilyjen jälkeen.

Oliko tämä nyt keskiviikko mistä pitäisi kirjoittaa? Taitaapi olla. Teksti ilmestyy myöhässä teknisistä syistä. Nakki tekstin kirjoitukseen viuhui PuTin epävirallisen hallituksen taholta jo keskiviikkona. Minulle ei kuitenkaan oltu jaettu kirjoitusoikeuksia, joten tehtävää ei täytetty.

Selittelyt sikseen. Keskiviikko oli kesäisen mahtava päivä, vain huono kierros pilasi tunnelmaa. Minä ja PuTi-veli Mikko J. "Hämppis" Hämäläinen olimme istuneet kokonaista 15 minuuttia Yhtiöoikeuden luentokuulustelussa, Mikko arvatenkin pelikirjaa hioen ja minä tietenkin oikeustieteellisiä pähkinöitä ratkaisten (Mikko, yritysverotuksesta tuli ykkönen). Aurinko paistoi, kun lähdimme Kauppikselta mielet jo Talissa. Voiko upeammin kierros alkaa! Ei voi. Sitä mieltä olivat varmasti Spudelius "Putkonen" ja Ykä "Hyvä Yrkkä" Hynninen-Hänninen, jotka olivatkin jo seitsemisen tuntia (ainakin) meitä Talissa odotelleet. Kun RU-miehelle antaa ohjeita, niin eihän se kuuntele. No, siellä pojat olivat etuajassa, minä ja Mikkokin minuutin etuajassa.



Paidat pois! Aurinko lämmitti ja rusketusraidat aloittivat muodostumisen miehekkäille vartaloillemme kun aloitimme ykkösväylän. Ykän kuvat kyseisestä tilanteesta kelpaisivat varmaan mallitoimistolle jos toisellekin. Äkkiä kuitenkin palasimme fantasioistamme maan pinnalle ja Talin armottomaan erämaahan, jossa hilpeinkin kiekkovekkuli vakavoituu, kun "ei vaan osu kohdilleen".

Pelasin kuin sumussa väylät läpi (en muista mitään), kierros oli kuin autiomaa nääntyneelle. Jano, piina, tuska, ihmiselämän koko tummasävyinen spektri hallitsi mieltäni noin 16. väylälle asti, kunnes Ykä tokaisi: "Sulla on Mikko toi kiekon nokka heittäessä vähän ylöspäin"

No HELKATTI! Kiitos vaan! Johan olen pari kesää pelannut näin ja ihmetellyt, kuinka kiekot nousevat ylös ja tippuvat heittolinjasta n. 100m vasemman suuntaan. Siinä se tuli. Helppo homma. Tähän asti Hämppis, analyyttisen varmasti potentiaalini tunnistaen, on aina manipuloiden sanonut että heitän liikaa ylöspäin. Eli heittoni kaari veisi ylös. Olen yrittänyt sitten heittää alaspäin, mutta ei se kiekko maata pitkin pitkälle lennä. Tämä Ykän yksinkertainen oivallus yhdisti joitain synapseja aivoissani. Hitaasti kipinät alkoivat säristä nupissani: "Ei golf-kiekkoa heitetä kuin ultimate-kiekkoa. Etureunan ei tarvitse osoittaa yläviistoon." Oikeaoppisen heiton kuva alkoi hahmottua mielessäni ja palaset kolisivat kohdilleen.

Loppu on historiaa ja varsinkin tulevaisuutta. Loput heitot onnistuivat kohtuullisesti, uutta tekniikkaa hioen. Tulokset näkyivät jo torstaina Meilahdessa, josta joku PuTi-veli varmasti pystyy kertomaan lissää. Seuraavan blogitekstin jälkeen voitte käydä vielä muuttamassa mieltänne Talvimaster-äänestykseen.

Pitäkää kiekko pyörimässä ja kädet käytössä!