keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Visafinaali

Sports Academyn kevätkauden finaalissa taisteltiin maksetusta illanvietosta ja pääsylipuista Suomi-Unkari -matsiin tulevana lauantaina. Kovin puristus oli ehkä poissa, koska palkintomatkan päälle osuu PuTin historian viides Jukola. Seuraavassa analyysi finaalin kärkinelikosta:

1. Erik Toivanen Fan Club
Teki sen mitä odotettiin. Kävivät keväällä kahdesti, voittivat molemmilla kerroilla ja saivat paikan finaaliin. Ylivoimainen joukkue. Googlettakaa Erik Toivanen :)

2. Sieneke
Eniten voittoja kevätkaudella. Kokenut joukkue, joka silloin tällöin sortuu ylimielisyyteen mutta toisaalta aiheesta. 1980-luvun viihdettä koskevat kysymykset pähkinöitä.

3. KVIK
Ikuinen kakkonen oli tällä kertaa kolmonen. Marginaalit on pieniä.

4. Pussin Tiristäjät
Koko kautta peilaten oikea sijoitus. Tuomaksella vahvistettu perustandem Hämäläinen-Marjanen ei osunut fifty-fifty-vastauksia ja podium jäi tällä(kin) kertaa hyppypuvun hihansuun verran ulottumattomiin.

Kevätkaudella 2015 visajaoston toimintaan osallistuivat ainakin Joonas, Hämppis, Olli, Pauno, Salla, Pyry ja Tuomas. Kiitos tästä ja mennään eteenpäin!

keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

BUM!

Pussin Tiristäjät teki 21.-26.5. maihinnousun Saksaan. Kävimme dominoimassa Berlin Ultimate Mittessä, joka on lähestulkoon kutsutason biitsiultimateturnaus. Pelit olivat kovia, silmät olivat myös kovana ja jälkipelit ehkäpä kovimmat koskaan.


Ohessa muutama reissun innoittamana suunniteltu t-paita PuTi Streetwear -mallistoon. Suunnittelu luonnollisesti Tuukan käsialaa. 





Pubivisatrendi: laskeva


Maaliskuun lopussa pubivisajaosto alkoi käydä aktiivisesti Sports Academyn yleistietovisassa. Menestystä on tullut alusta saakka, kuten kuvaajasta näkyy. Pari heikkoa sijoitusta (3. ja 5.) on paikattu lucky loserin palkinnolla, mutta tänään katkesi kahden kuukauden palkintoputki. Kauden tärkeimmillä hetkillä pelikaani lensi turbiiniin ja mm. kakkoskierroksella häpäistiin itsemme kalastamalla naurettavat 3/20. No, ensi viikolla kevätkauden finaali ja ensi kertaa täysi rosteri. PuTi asettaa tavoitteen: voitto.

perjantai 15. toukokuuta 2015

TiPu mainittu


Otso vs. PuTi osa 2

Helatorstaina revanssoitiin viimesyksyinen frisbeegolfhegemoniaottelu. Otso veti jälleen pidemmän korren ja PuTi voitti hopeaa.

Otso huolehti vuorostaan järjestelyistä ja olikin valinnut loistavat radat sekä kehitellyt oivallisen formaatin, jossa yhdisteltiin monipuolisesti parigolfia ynnä yksilösuorittamista.

Keravan Keinukallion rata oli jaettu kolmeen osaan, jotka pelattiin formaatein 6 x Alternate Shot, 6 x Best Shot, 6 x Reikäpeli. Otso johti Keravan jälkeen 11-5.

Kivikossa pelattiin ensin 9 väylää Tough Shotia, jonka jälkeen Otson johtolukemat olivat 16-8. Loput 9 väylää pelattiin henkilökohtaista tulosta. Siinä sijoituspisteet menivät tasan ja Otson voitto kirjattiin lukemin 42-34.

Onnittelut taas Otsolle! Syyskaudella viilataan formaattia siten, että PuTi pääsee voitonsyrjään kiinni.


tiistai 14. huhtikuuta 2015

#PuTiontheroad

Tulevan viikonlopun Turun frisbeegolfreissua fiilistellessä tuli mieleen kaikki tähänastiset matkat. Etenkin ultimaten, kyykän ja suunnistuksen perässä on reissattu ympäri kotimaata, mutta frisbeegolf on vienyt Pussin Tiristäjät myös ulkomaille. 

Kun ikää karttuu ja elämänkoulussa siirrytään vuosiluokalta toiselle alkavat päivämäärät sekoittua ja sinänsä raikkaassa muistissa olevat tapahtumat painuvat kaareutuvan aika-avaruuden varrelle epämääräiseen järjestykseen. Siksi kirjaan ne nyt yhteiseen päiväkirjaamme, että epävarmuuden hetkinä on paikka mistä muistikuvansa tarkistaa.

1.-5.6.2011
Ry:n perustamisvuonna 2011 käytiin ensimmäisen kerran Tukholman Järvassa, pohjoisen Euroopan kauneimmaksi kehutulla radalla. Vanha klubirakennus oli vielä pystyssä ja pelimäärät valtaisat lakkiaisviikonlopun (ke-su) reissulla. Joona palasi koti-Suomeen mestarina.

26.-30.4.2012
Vapun alla 2012 historia toisti itseään ja matkasimme jälleen mustan kullan maahan. Kolmen pelipäivän aikana kierrettiin Järvaa 144 väylän verran. Parigolfin ilo oli löydetty ja sitä pelattiin suurimman osan aikaa. Toki mestaruuspytty piti laittaa uusjakoon ja hallitseva mestari luovutti kruunun Ykälle vasta täyden 27 väylän kierroksen ja 4 sudden death -väylän jälkeen. Klubirakennus oli poltettu, joten olimme pitkät päivät eväiden varassa ja evästauon jälkeinen "Jaahas!" jäi elämään. 

20.-23.9.2012
2012 oli reissujen suhteen kova vuosi, sillä syyskuussa matkattiin Turkuun Lausteelle. Hengeltään hyvin ulkomaanreissu-tyyppinen matka piti sisällään 4 päivää, 6 rataa (starttikierros Meilahdessa, Salo, Lauste, Masku, Urheilupuisto ja Paimio), 113 väylää, paljon parigolfia ja The Masters -tittelin, jonka nappasi Joonas. 

18.-23.6.2013
2013 juhannus vietettiin Skellefteåssa. Reissuun lähdettiin jo tiistaina ja pahimmat pelihimot tyydytettiin 100 kilometrin ajomatkan jälkeen Lahden Mukkulassa. Siitä olikin enää 900 km perille. 18-väyläistä kohderataa hierottiin kaikkineen 148 väylän verran neljän päivän aikana, mestaruusvyö palasi Joonalle, parigolf oli suuressa roolissa ja pelattiin myös legendaarinen bäginvaihtokierros.

12.8.2013
Maininnan ansaitsee Mikon ja Joonaksen 100 väylän haaste: Pohjois-Savon pikkuradoilla painettiin painamisen ilosta Siilinjärven Ahmo 2x12, Nerkoo 3x9, Iisalmen Paloisvuori 1x9 ja Siilinlahti 6x7. 

VÄLIBONUS
Ehkäpä kaikkein kovin #PuTiontheroad -reissu oli itsenäisyyspäivänä 2013 Pietariin. Reissu oli kova siksi, ettei sillä ollut mitään tekemistä frisbeegolfin kanssa ja mukana oli muitakin kuin hallituslaisia.

24.-27.4.2014
Kesäkautta käynnisteltiin keväisellä Lausteella t-paitakeleissä (+20 C). Pe-la tuplakierrokset olivat jo ehkä kenties jokseenkin snadinpuoleinen ylilyönti mutta kun pelireissulle kerran lähdetään niin pelataan sitten! The Masters -pokaali palasi jälleen Joonakselle. Sunnuntain jäähdyttelyissä kierrettiin Pansio ja Kaarina parigolfaten, joista ensimmäinen jätti erittäin positiivisen vaikutelman. Kolmen päivän väyläkertymä oli 118. 

8.-11.7.2014
Joonan ja Mikon kun-jätkistä-ei-ollu-lähtijöiks-niin-mentiin-kahdestaan -reissu Järvaan. Kovat respectit jo menomatkasta ja etenkin 95 väylän teemapäivästä. Klubirakennuksen ravintola ei ollut vieläkään toiminnassa ja pojat painoivat reippaina veden voimalla. 

Tulevaisuudessa odottaa siis viikonloppuna #Lauste, toukokuun lopussa ultimatereissu #PuTigoesBerlin ja poikain potentiaalinen valmistumismotivaatioreissu #välimeri. Lisäksi Oulun seudun radat ansaitsisivat oman reissunsa. 

Ps. Arvaattekin varmaan, pitäisi kirjoittaa viimeiset esseet yliopistoon, mutta blogi kirjoittuu mukavammin.